Tack Emma!

Emma Furu har i dagarna lämnat barnhemmet i Jua kali efter ett halvår som volontär. Hon har uträttat enormt mycket och förtjänar ett stort tack. Under ”Följ Econefs arbete” kan ni läsa tidiga blogginlägg hon gjorde. Hon har varit exemplarisk när det kommer till att uppdatera Econef här i Sverige om hur det går- här kommer några utdrag från mail hon skickat.

15 april

Det är lov, ledigt från skolan i en månad. Jag har börjat med franska med barnen i klass tre samt Faraja och frida. Faraja har haft svårt i skolan i ämnena matte och franska så vi försöker öva upp hnm i dessa ämnen. Vi planterar ny majs, soltorkar den gamla skörden var dag, barnen sliter så och belönas med sugercains. Jag har uppfunnit en lek där jag ställer frågor om matte, geografi och allmänt om allmänbildning. Den som svarar rätt får ett russin, de älskar denna lek. Vi spelar kort, favoriten är den exotiska leken ”finns i sjön”! vi håller på att lära oss att dansa vals bugg. På fredagar sjunger vi och har lärt oss bla. free falling med Tom Petty, Dont wake me up med Chris Brown och Buffalo soldier med Bob Marley (i franskan lärde vi oss idag broder jacop).

12 maj

Skolan har börjat igen. Jag är lärare i matte for klass ett och två, och har ICT for samtliga klasser. De är sa duktiga, så fort Naomi gjort klart sina läxor tar hon papprerna till mig och säger bestamt ”you can write ten more questions on the backside please” så gulligt och så målinriktat. De njuter verkligen av att lara sig!

28 maj

Det är superkallt nu så alla är vi lite små förkylda och gömmer oss i mamma Godis kök för att återfinna värme, studieplanerna har tagit upp mkt tid att sammanställa. Albert håller just nu på att skriva en Econef låt som blir jätte fin, han kan han Albert. Kycklinghuset är rivet, håller på att bygga upp ett nytt som skall klara vatten. Fönstrena till skolan är uppe, jag och lärarna försöker inspirera barnen till at måla och utsmycka de tråkiga skollokalerna. Gräset kring gungorna börjar änteligen ta till sig, vi har hur många nya blommor planterade som helst som skall flyttas till nya tomten när de är starkare. Caroline letar ivrigt efter en vakt till nya tomten. Här om dagen åt alla barnen fisk vilket var ett stort event för dem, det är så roligt att se sann uppskattning som nästan ej finns hos svenska barn.

9 juni

Skolan är i full gång, förstaklassarna lär sig att låna när de subtraherar, andraklassarna lär sig multiplikationstabell 1-6 och tredjeklassarna kämpar starkt med multiplication downwards.
Förra veckan var vi på skolan Saint Judes med alla barnen. Vi tog en stor buss dit och spelade fotboll och lekte dansstopp på deras ägor vilket var otroligt för barnen då området där är så stort!! Tjejerna som vann dans stopp fick alla var sin ny penna samt penvässare. Vi fick scones och te där allesammans. Vi har målat mycket för att öva upp barnen, Caroline vill att de skall tillsammans måla som en stor tavla till nya centret. Nya kycklinghuset är helt klart nu, det bev superfint!

Ett stort tack till Emma från hela Econef!

Det här inlägget är publicerat i Aktuellt. Bokmärk länken.