Jullov och bananvattning!

Hej!

De kommande tre veckorna kommer det vara vi, Linnea, Sanna och Hanna som styr bloggen från ECONEF. Till vardags pluggar vi till civilingenjör vid Uppsala Universitet men nu har vi jullov och då passade vi på att åka ner hit för att hälsa på Caroline och barnen.

Vi kom i måndags eftermiddag och har hunnit med att hänga med barnen, besöka barnhemmet som är under konstruktion samt en dagstur i Arusha. Barnen har för tillfället jullov och vissa av dem är på besök hos sina släktingar. De som är kvar tillbringar dagarna på barnhemmet med att spela kubb. Varje dag följer dock några av de äldsta barnen med till det nya barnhemmet för att hjälpa till med vattning av plantor och skötsel av djuren. I tisdags när de åkte dit följde vi med och fick beskåda alla framsteg som gjorts sen sist och kunde föreställa oss vilken oas detta kommer bli när allt är klart, både för barnen och för de som arbetar.

Det var framförallt barnen och Mama Godi som gjorde det största arbetet med vattning men efter lite övertalning från vår sida fick vi också hjälpa till. Vi var även med och tittade på när de sågade av hornen på korna, något de gör för att korna inte ska kunna skada varandra eller de som tar hand om dem. De försäkrade oss om att det inte gör alltför ont på korna, ”ungefär som att dra ut en tand” sa Caroline..

Här nedan är några bilder från dagarna som varit:

thumb_p1000171_1024

Linnea, Brian, Brenda, Sanna och Faraja. Här fylls hinkar på som vi sedan vattande plantorna med. thumb_p1000184_1024

Linnea, Hanna, Mama Godi. Dessa flaskor fylls med vatten och genom en klubb-pinne (alltså pinnen från en klubba) droppar vattnet lite i taget. Bra när man inte kan vattna alla plantor varje dag!

thumb_p1000083_1024

Här ser ni hur korna blir av med sina horn.

thumb_p1000179_1024

Vi står i skydd från den stekande sommarsolen. Till höger ser ni en del av byggnaden som ska bli sovsalar. thumb_p1000088_1024

Hanna klappar de urgulliga getterna! thumb_p1000101_1024 Försenad julklappsutdelning. Vi får se vilken av filmerna som gör mest succé :)

Vi hörs snart igen!

Hejdå från ett soligt Tanzania

Linnea, Sanna, Hanna

Det här inlägget är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk länken.