Uppifrån och ner

Plats: Jua Kali, Tanzania
Skrivet av: Louis Castaing

Efter att Conny, Christine och Eva åkt och taket var på plats började arbetet med att fästa alla sisal poles på fasaden och i korridoren. Samtliga sisal poles behandlas med termitmedel, för att sedan mätas till rätt längd och spikas på plats. Huset som efter att taket monterats kändes väldigt stort, känns med sisal polesen mindre och har fått ett fantastiskt lyft, då färgen och trät fungerar väldigt väl ihop med tegelfasaden och inte minst de fina fönstren och dörrarna från Watoto-foundation.

Förra veckan putsades också samtliga fasadluckor med waterproof-cement samt ett golvfall för vattenavrinning. Nu arbetar Limo, rörmokaren med att koppla rör till vattentankarna och sedan in i huset. De synliga rören med fittings anslutna till vattentankarna är i galvaniserat stål, och de övriga som kommer att utgöra det interiöra rörsystemet i plast. Rören som kopplas under mark är även dem i plast på grund av att marken är väldigt järnrik och därmed gör att stålet rostar.

Även arbetet med dusch- och tvättbänk påbörjades. Tvättbänken, som gjuts i waterproof-cement, kommer att ha två hoar för att kunna tvätta kläder, med avställningsyta på respektive sida om de två kranarna. Duschbänken kommer även den att gjutas i waterproof-cement, och övergå i en högre avställningsyta i direktanslutning till ett eluttag.

Veckan avslutades med att Caroline kom med några av barnen för att plantera träd framför huset. Alla fick ett eget träd att plantera och i framtiden kommer avokados, persikor, citroner och många andra frukter kunna plockas från tomten.

 

DSC_0280

Huset med sisal poles

DSC_0258

Korridoren

DSC_0002B

Limo fixar rören till vattentankarna

DSC_0139

Vi planterar ett avokadoträd framför huset
Det här inlägget är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk länken.