Nu börjar arbetet med sista etappen

Ett sent och stort tack till alla er som skänkte era julklappar till Econef. Tack vare er kan vi nu börja med den sista etappen på Econef barncenter; förskolan. Arbetet med förskolan kommer att delas upp i tre delar. Vi börjar med förarbete på marken och grunden till byggnaderna, fortsätter sedan med väggar och tak och avslutar med allt invändigt arbete. Det är ett stort och dyrt projekt men inte omöjligt på något sätt och vi är övertygade att det går om vi hjälps åt, precis som vi brukar göra.

Den totala kostnaden för förskolan kommer att hamna på 1,5 miljoner svenska kronor. Vi har en tredjedel av summan vilket räcker till första delen. Samtidigt som vi nu börjar bygga kommer vi att göra allt vi kan för att samla ihop pengar till de kommande två delarna. Målet är att bli klara med del ett och två under 2021, och avsluta med sista delen 2022. Sedan har vi byggt ett självförsörjande barncenter. För den som är intresserad av de olika etapperna och kostnaderna kopplade till dessa finns budgeten här.

Vi hoppas att ni vill vara med oss ända fram och ber er att inte glömma bort Econef, även om vi som står bakom inte uppdaterar er med små och jämna mellanrum. Vi jobbar precis lika hårt som vanligt! Men när vi började den här resan för tio år sedan såg våra liv lite annorlunda och det var möjligt att lägga en stor del av vår vakna tid på Econef. Nu ser det lite annorlunda ut så vi försöker fokusera på det som är det viktiga- att få klart barncentret! Om ni har frågor till oss är ni varmt välkomna att maila någon av oss så svarar vi.

På grund av pandemin kommer vi i nuläget inte att kunna erbjuda svenska arkitektstudenter eller nyexaminerade arkitekter volontärplatser, vilket innebär att bloggen inte kommer att uppdateras på det sätt den gjort under tidigare etapper. Men vi ska försöka se till att få bilder från bygget som vi kan dela med er. Vi hoppas på att kunna erbjuda volontärplatser för kommande etapper, men precis som mycket annat är det svårt att planera för det i nuläget. Vi hoppas på det bästa.

Vill du hjälpa till? Vi behöver nämligen massor av hjälp!
Skänk pengar, sprid ordet och håll utkik efter stipendium som skulle kunna passa Econef. Om det finns någon därute som kan tänka sig att ordna Insamlingsevenemang eller digitala fundraisingkampanjer blir vi extra glada! Hör av er i så fall så kommer vi på något som fungerar och passar.

Kram från Carolina, Charlotte, Frida och Pilvi

Det här inlägget är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk länken.