Del B, C & D

Plats: Baobab House, Jua Kali, Tanzania
Skrivet av Daniela Lamartine, volontär

Nu är det tre av fyra delar av Econef barncenter under uppbyggnad, del B, C och D! Nu återstår endast del A innan man kan säga att grunden för hela barncentret snart är färdigställd! 

Del B började med utgrävningen och det dröjde inte länge till innan byggarbetarna långsamt men säkert försvann under jord…

image

image
Flygande hackor och spadar syntes återigen…  

Del C fortsatte med placeringen av cementblock och på del D började man gräva grunden för silon, samtidigt som man påbörjade placering av cementblock. Kort och gott, är det mycket som händer på plats!

image

image

Lukas, Louis och jag fick även nöjet att spendera eftermiddagen med en tidigare volontär!
Matilda Svedberg,  som har varit volontär för Econef och bott på det nuvarande barncentret  sommaren 2014, hade vägarna förbi i Tanzania och kom med extra energi till bygget! Här gräver Matilda och bidrar med många spadtag till grunden på del B.

image

image

Banabas, som även var med i uppbyggandet av Baobabhuset och är vår ingenjör på plats, är i ständig rörelse och driver hela bygget framåt! Byggarbetarna skrattar smått då hans energi aldrig tycks ta slut… Nu planeras utmätning av del A, samtidigt som övriga delar arbetas på….

image

Det här inlägget är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk länken.